Πώς να Αξιοποιήσετε Ακόμα Περισσότερο το LinkedIn

Tο LinkedIn είναι από τα πιο χρήσιμα διαδικτυακά εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας, αλλά και για την ευρύτερη επαγγελματική σας δικτύωση. Προτείνω να αφιερώσετε 20 λεπτά κάθε μέρα κάνοντας τα εξής:

1. Προσκλήσεις Σύνδεσης / Invitation to Connect (5 λεπτά)
Στείλτε προσκλήσεις σε άτομα που γνωρίσατε πρόσφατα σε κάποιο συνέδριο, σε μια συνάντηση, σε συνέντευξη ή ακόμα και ηλεκτρονικά για να διευρύνετε το δίκτυο των επαφών σας. Βεβαιωθείτε, όμως, πως αντί του αυτόματου μηνύματος:
I'd like to add you to my professional network on LinkedIn,” θα γράψτε κάτι πιο προσωπικό. Αναφερθείτε στον τρόπο με τον οποίο γνωρίσατε το συγκεκριμένο άτομο ή ακόμα καλύτερα υποδείξτε τους λόγους για τους οποίους θέλετε να συνδεθείτε. «κ. Χ χάρηκα πολύ που σας γνώρισα πρόσφατα στο συνέδριο Ψ… η ομιλία σας μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Θα ήθελα να συνδεθούμε προκειμένου να εξετάσουμε πιθανούς τρόπους συνεργασίας…» (και εδώ θα αναφερθείτε στους συγκεκριμένους τρόπους).

2. Συμμετάσχετε σε Ομαδικές Συζητήσεις (5 λεπτά)
Μόλις ξεκαθαρίσετε ποιες ομάδες (groups) είναι ωφέλιμες για σας, με χρήσιμα μέλη και εποικοδομητικές συζητήσεις, μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε διάφορες από αυτές. Εκτός του ότι θα κερδίσετε γνώσεις και πληροφορίες, θα  συνδεθείτε με ένα στοχευμένο κοινό.

3. Εξετάσετε το “Who’s Viewed Your Profile” (5 λεπτά)
Έτσι, θα εξετάσετε πιθανές συνεργασίες, επαφές και κυρίως θα μάθετε σε ποιους χρήστες έχετε απήχηση. Γράψτε τους και ζητήσετε να συνδεθείτε, προτείνοντας κάποια μελλοντική συνεργασία ή παραθέτοντας την υπεραξία που μπορείτε να προσφέρετε ή να συνδημιουργήσετε.

4. Γράψτε κάτι Ωφέλιμο στο “Share An Update” (5 λεπτά)
Τα τελευταία 5 λεπτά του χρόνου σας, αξιοποιήστε τα για να ‘συνομιλήσετε’ με το δίκτυό σας. Μοιραστείτε ένα χρήσιμο άρθρο, σχολιάστε κάτι στην επικαιρότητα, αναρτήστε κάτι σχετικά με την ειδικότητά σας, διαφοροποιηθείτε από τους υπόλοιπους γράφοντας κάποιο δικό σας σχόλιο ή σκέψη αντί να αναμασάτε ή να αναπαράγετε όπως κάνουν οι περισσότεροι.

Σχόλια